Akryl- & plastmaling:

Penslerne skylles grundigt i vand. Hvis malingen indeholder olie skal du til sidst bruge lidt opvaskemiddel for at fjerne de sidste spor af olie. 

 

Alkyd/oliemaling:

Penslerne rengøres i penselrens eller mineralsk terpentin. Når hårene er helt fri for maling, vaskes børsterne med opvaskemiddel og skylles efterfølgende grundigt med vand. 

 

TIPS:

Pensler må ALDRIG hvile på hårene. De bliver skæve og unøjagtige at male med.

Hvis du holder pause i malerarbejdet natten over, kan du slippe for at rengøre penslerne hvis du pakker børsterne tæt ind i husholdningsfilm. Så kan du male videre med dem næste morgen.

Hvis du har glemt at rengøre en pensel, kan du (for det meste) redde den ved at smøre den med brun sæbe (ikke den flydende slags) og pakke den ind i husholdningsfilm i et par dage. Skyl den herefter grundigt med vand og husk så at gøre den ren næste gang.

Spørg altid farvehandleren om hvilken pensel der er bedst til den konkrete maling du skal i gang med. Der er stor forskel på pensler, både i typen af børster (hår) og udformningen af penslen og valg af pensel gør en stor forskel både for hvor nemt arbejdet skrider frem og i høj grad også, hvordan det ser ud.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: