Du kan sagtens male betongulvet og skabe et helt nyt udtryk i rummet.

Inden du maler gulvet så skal du spartle større revner og huller. Start med at slibe/skrabe gammel maling væk omkring revnen, så binder spartelmassen bedre. Støvsug grundigt og rens af med Grundrens. Brug en egnet spartelmasse afhængigt af revnen/hullets dybde. Når spartelmassen er tør så skal du slibe grundigt med slibepapir i korn 220.

 

Sådan maler du betongulvet

Gulvet skal være rent og tørt inden du maler. Når kældergulvet skal males så starter du med fugtprøven: Læg en plastpose på gulvet og sæt tape rundt i alle kanter. Lad det ligge i 3-4 døgn. Er gulvet mørkere under posen så er der fugt i gulvet - og du bør finde ud af hvorfor. Du må ikke male på et gulv der indeholder fugt, malingen kan ikke hæfte ordenligt og skaller af hvis der er fugt i gulvet.

Rengør gulvet med Grundrens. Hvis der er oliepletter el.lign. kan du bruge en egnet Grundrens fra Colourplus til at fjerne pletterne.

Skrab alle ujævnheder og evt. løs maling væk med en flad spartel. Støvsug grundigt inden du maler. Grundmal op til væggen med fortyndet Gulvmaling. Farvehandleren i Colourplus butikken kan fortælle dig hvilket blandingsforhold den relevante maling skal fortyndes i.

Mal gulvet 1. gang med fortyndet gulvmaling. Brug rulle med forlængerskaft for at få den bedste arbejdsstilling. Efter mindst 24 timers tørring maler du anden gang med ufortyndet gulvmaling.

Efter at være blevet malet er gulvet sårbart i den første lange periode. Du skal derfor undlade at belaste det mest muligt og kun gå forsigtigt på gulvet efter 24 timer. Hvis det er muligt så skal du lade det tørre 1-2 uger inden du begynder at indrette rummet og belaste overfladen.

Spørg farvehandleren i Colourplus butikken, hvilket produkt der er bedst til dit behov.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: