Facader af ceder- og lærketræ er blevet et populært materiale til facadebeklædning. Begge træsorter skal og bør behandles for at bevare det smukke udseende og for at holde træet modstandsdygtigt.

Du kan naturligvis behandle træet med almindelig træbeskyttelse som indfarver træet. Men da de fleste netop har valgt denne facade pga. den smukke overflade, er det et naturligt ønske, at bevare det naturlige udseende. 

Derfor har f.eks Gori udviklet to 2 specialolier til netop ceder- og lærketræ. Begge olier er let pigmenteret og tilsat UV-filter som beskytter træet mod solens ultraviolette stråler. Det giver en god beskyttelse og holdbarhed.

 

Om cedertræ

Cedertræ er en speciel nåletræstype, som fra naturens side har stor modstandskraft mod svamp og råd. Canadisk cedertræ (western red cedar) kan faktisk tåle at stå ubeskyttet. Dog skal du være opmærksom på at det vil få en grå patinering, som bliver gråsort ved optagelse af fugt. Hvis du vil undgå dette, er det nødvendigt at behandle og vedligeholde træet.

 

Om lærketræ

Lærketræ er en europæisk nåletræstype. Lærketræ har generelt en god holdbarhed, men har ikke samme naturlige beskyttelse mod råd og svamp som cedertræ. Det anbefales derfor at grunde lærketræet inden du behandler med lærketræsolie.

 

Sådan afrenser du træet

Belægninger og snavs fjernes med evt. Colourplus Husrens. Misfarvninger og skimmelsvamp fjernes med Trærens. Skyl efter med rigeligt rent vand.

Evt. nedbrudte træfibre og gammel behandling bortslibes så der fremkommer friskt træ.

Slibestøv og andet løst materiale fjernes. Derefter kan den behandles.

 

Sådan behandler du din træfacade

Facader af lærketræ grundes med Gori 22. Facader af cedertræ behøver ingen grunding.

Facaden påføres Gori Cedertræsolie eller Gori Lærketræsolie. Påføring sker bedst på langs af træets åreretning. Nyt træ påføres 2 gange olie, så det mættes.

Endetræ skal mættes grundigt med mindst 3-4 påføringer.

Vedligeholdelse skal ske hvert 2-3 år eller efter behov. Det er vigtigt at holde øje med træfacaden og beskytte den når du kan se at den trænger.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: