Hvis du vil male dine vægge er det som regel forholdsvist ligetil at komme i gang med. Dog er der et par ting du lige skal forberede og være opmærksom på inden du kaster dig over malerarbejdet.

 

Sidder underlaget fast?

Det er vigtigt at underlaget du maler på sidder godt fast overalt, ellers ender du med nogle grimme buler. Det er som regel ret nemt at se hvis underlaget ikke hæfter på væggen alle steder. Så kan man 'fornemme' at det buler svagt ud og hvis du banker let på det så kan du høre at det lyder hult i forhold til de steder hvor underlaget sidder godt fast.

Hvis det er mange steder underlaget ikke sidder godt fast så skal du overveje at tage det ned og sætte nyt op. Hvis der ikke er mere end at det kan 'plet-repareres' så gøres det ved at skære en ridse i vævet eller tapetet med en skarp hobbykniv og fylde vævlim i.

Rul efter med en gummirulle og husk at fjerne overskydende lim med en opvredet klud. Limen skal tørre op inden du går i gang med malerarbejdet.

 

Skjolder?

Hvis der er skjolder fra f.eks. fugt eller nikotin eller grålige spor af stearinlys så skal du være omhyggelig med at vaske det ned. Nogle typer skjolder vil trænge igennem vægmalingen, så afhængigt af skjoldens oprindelse så kan det være nødvendigt (og meget vigtigt) at grunde med en spærrende grundmaling.

Ellers spørg i Colourplus butikken.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: