Mal med træbeskyttelse

Uden vedligeholdelse går der til gengæld ikke mange år, før du vil se svære skader på det udvendige træværk.

Fugt, sol, kulde og vind vil hurtigt skabe et perfekt grundlag for råd og svamp, hvis ikke du hjælper træværket.

Colourplus har det komplette træbeskyttelses program, som er udviklet til at kunne kombineres til alle typer træværk. Produkterne giver dit træværk den bedste og mest effektive beskyttelse, så du sikrer dit træværks levetid mange år frem i tiden. Heldigvis er træbeskyttelse let og effektiv at arbejde med, så det bliver nemt for dig at pleje dit træværk.

 

Smukt, men forgængeligt

Træ er et forgængeligt materiale, som kan angribes og nedbrydes på forskellig vis. Det kan resultere i et dårligt udseende og, før eller siden, nedbrydning af træet. Det allervigtigste, i forhold til at beskytte træet, er derfor at de forskellige elementer er konstrueret hensigtsmæssigt, og i det omfang det er muligt, skærmer træet for vejr og vind. 

Er trækonstruktionen dårlig, vil det, uanset behandling, langsomt nedbrydes. Den vigtigste egenskab for en trækonstruktion er derfor, at hindre vedvarende opfugtning af træet. 

Det vil sige, at den skal kunne lede vandet bort fra træet og sikre, at der kan komme luft til træet, så luftophobninger kan ventileres bort. 

Træbeskyttelse, giver dit træværk en vandafvisende, men samtidig diffusionsåben overflade, som tillader træet at 'ånde'.

 

Træets nedbrydning

Solens ultraviolette stråler nedbryder træets cellestruktur. Vind og regn eroderer de nedbrudte cellelag, og giver træet et gråt og forvitret udseende. Beskyttelse mod de ultraviolette stråler er derfor en af de vigtigste funktioner for træbeskyttelse. Jo mere farve (pigment) der er i træbeskyttelsen, desto størrebeskyttelse.
Derfor bør du aldrig bruge farveløs træbeskyttelse som slutbehandling. Nyt træ gives altid mindst to lag træbeskyttelse i den ønskede farve.

 

Systembehandling

Omfanget af forarbejdet for træbehandlingen, afhænger af træets tilstand og af hvilke produkter du vælger at bruge. Det er vigtigt allerførst at vurdere tilstanden af det træværk, der skal behandles:

  • Er det ubehandlet eller tidligere behandlet?
  • Hvilken trætype er det?
  • Er det friskt eller nedbrudt?

Tag disse oplysninger med til farvehandleren i Colourplus butikken, så finder vi de rigtige produkter og den rigtige behandling til lige præcis dit projekt.

 

Sådan bruger du træbeskyttelse

Det er ikke nok at vælge den rigtige træbeskyttelse - forarbejdet og påføringen er også vigtig. På en dårlig bund holder selv den bedste træbeskyttelse kun i kort tid. Vejledningen på websitet er kun generel. Den korrekte behandling afhænger af dit træværks tilstand. Vi anbefaler derfor altid, at du ta'r en snak med det faguddannede personale i Colourplus butikken, om dit konkrete projekt.

 

Husk afrensningen

Omhyggelig afrensning for det mest holdbare resultat:

  • Overfladen skal afvaskes grundigt med grundrens.
  • Knaster og harpiksudsvedninger afskrabes og affedtes med cellutosefortynder.
  • Fjern begroninger med Colour-uderens-Plus - små eller hårdt angrebne flader kan renses med trærens.
  • Fjern 'svage' led - fjern løst eller dårligt vedhæftende træbeskyttelse med et skrabejern. Gammel træbeskyttelse som stadig har god vedhæftning skal blot matslibes.
  • Nedbrudte træfibre fjernes med sandpapir eller en stålkardesk, således at al bart træ er friskt. 

 

Bart træværk grundes med en grundings olie.

Grunding er meget vigtigt for at opnå en god vedhæftning for den efterfølgende træbeskyttelse, og for at gøre træet modstandsdygtigt. Der må ikke overgrundes. Herefter påføres træbeskyttelse som anbefalet af din farvehandler.

 

TIPS:

Vær ekstra opmærksom på endetræet. Det kan suge meget fugt, og skal derfor altid behandles med (rigelig) grundingsolie inden videre behandling. Der påføres 3-4 gange. Ønskes der et transparent finish på træværket, der tidligere er behandlet med heldækkende maling eller træbeskyttelse, skal træværket renses helt i bund, så der fremstår rent frisk træ overalt. 

Dette gælder også, hvis man ønsker at skifte fra en transparent farve til en anden. Husk at træets tilstand og udseende altid vil påvirke farven, når der behandles med transparent træbeskyttelse. De farveprøver du ser i butikken og på farvekortene er derfor kun vejledende.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: