Derfor skal du bruge grundmaling

En vigtig del af forarbejdet er grunding. Uanset om du skal male ovenpå glasvæv, male møbler eller en radiator bliver resultatet både mere holdbart og også flottere når du grunder. Der er forskellige grunde til at grunding er vigtig.

 

Sugeevne:

Overfladen du skal male kan suge uens. Det betyder at du risikerer at glansen i den færdige maling, altså den visuelle finnish, bliver uensartet eller måske endda skjoldet at se på. Når du grunder, sikrer du at underlaget bliver mættet og derefter tager 'ens' imod den færdige maling.

 

Vedhæftning:

Ikke alle overflader er lige gode at hæfte på for en slutmaling. En grundmaling har andre egenskaber end slutmalingen og en af egenskaberne er bl.a. en øget evne til vedhæftning. Det betyder at når du grunder med en korrekt grunder så bliver dit resultat mere holdbart og en anden maling (slutmalingen) som giver en stærk og solid overflade.

 

Skjolder:

Hvis du skal male på skjolder fra f.eks. fugt eller nikotin så er det vigtigt at bruge en spærrende grundmaling før du maler med slutmalingen. Ellers vil du højst sandsynligt opleve at skjolden bliver trukket igennem - uanset hvor mange gange du maler.

 

Dækkeevne:

Ved markante farveskift så har grundmalinger ofte den fordel at de har ekstra god dækkeevne og dermed hjælper med til at få dækket den gamle farve. Derfor bruger du mindre af slutmalingen. Det er naturligvis forskellige grundere du skal arbejde med men kig ned i Colourplus butikken og så hjælper vi dig med at finde den rigtige.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: