Træterrasser er populære - og med god grund - for når de er velplejede og vedligeholdte er de både smukke at se på og rare at gå på.

Men ligesom al andet træ, bliver træet på din træterrasse også medtaget af solens bidende stråler, vind, vand og rusk. Ovenikøbet ligger træet på terrassen vandret og vand opholder sig derfor længere på overfladen, med fare for at trænge ned i træet og give grobund for skimmelvækster og svække træet yderligere. 

Træterrassens hårde odds betyder at du skal være helt fremme i skoen mht. vedligeholdelse og hvert år bør du ta' et kritisk blik på træværket og give det en tur.

Colourplus butikkerne har en række forskellige træolier skræddersyet til dette behov og giver træet en robust og vandafvisende overflade.

 

Sådan afrenser du

  1. Belægninger og snavs fjernes med Colour-uderens-Plus.
  2. Misfarvninger og skimmelsvamp fjernes med trærens eller BioClean fra Colourplus.
  3. Skyl efter med rigeligt vand.
  4. Evt. nedbrudte træfibre bortslibes så der fremkommer friskt, nyt træ.
  5. Slibestøv og andet løst materiale fjernes.

Derefter kan terrassen behandles.

 

Sådan behandler du din træterrasse med træolie

Nåletræ, som f.eks. lærk og fyr, der ikke er imprægneret, grundes først med grundingsolie. Trykimprægneret træ samt cedertræ, teak og lignende eksotiske træsorter, behøver ikke grunding.

Endetræ er ekstra sugende og skal derfor mættes grundigt med mindst 3-4 påføringer. Fortsæt indtil du kan se det ikke suger mere grunder. 

Bedste holdbarhed opnås ved at gentage behandlingen vådt-i-vådt med ca. 30 min. interval indtil træet er ensartet mættet overalt. Det betyder at så længe du kan se at der er områder hvor der suges mere olie end andre, skal behandlingen fortsættes. 

Ca. 30 min. efter sidste træbehandling, tørres overskydende olie bort. Alternativt kan behandlingen gentages efter 48 timer, når olien er hærdet.

Vedligeholdelse skal ske med 1-4 års mellemrum efter behov og produktvalg. Ved genbehandling kan der laves et prøvestrøg på et mindre synligt sted for at teste farven. Bliver farven for kraftig, kan der fortyndes med farveløs træolie 1:2.

 

TIPS: 

Ved opsætning af nye terrasser bør du behandle terrassebrædderne på begge sider INDEN opsætning. Behandling bør i øvrigt altid ske senest 1 uge efter opsætning.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: