Forberedelserne er en vigtig del af malerarbejdet, det er her du virkelig kan sørge for at slutresultatet bliver både flot og solidt.

Det danske vejr er barskt for de udendørs materialer. Det skal både modstå fugt, bagende sol og iskolde vintre. Det stiller store krav til både forarbejdet og til den træbeskyttelse du bruger. Med det rigtige forarbejde, forlænger du både træets levetid og den malede overflades holdbarhed ganske betydeligt.

Inden du går i gang med at male (inde som ude) er det vigtigt at tjekke underlaget du skal male. Det skal være fast/ikke porøst, tørt og rent.

Hvis du maler på en overflade som er snavset, skaller, har spor af skimmel eller på anden måde ikke er fast, hænger træbeskyttelsen fast i den porøse overflade, og ikke i det rigtige underlag. Og så er det ikke svært at forestille sig, at resultatet ikke bliver særligt holdbart, overhovedet.

 

Husk at rense

Udvendige overflader som mur- og træværk, skal først vaskes med Colour-uderens- Plus eller Colourplus Bio Clean. Den påføres fortyndet med en pensel eller en tryksprøjte.

Hvis der er skimmelbelægninger, kan du med fordel skrubbe overfladen før du sprøjter udevask på, så får rensemidlet ekstra godt fat. Hvis der stadig er spor af belægninger, gentager du behandlingen.

Du kan nemt se om der er belægninger af skimmel og andre vækster, hvis du kigger efter grønlige og/eller mørke pletter og områder. Du skal især holde øje med de steder der er i skygge. Det kan være nordsider, eller skygger på grund af træer, buske og plankeværk o.lign. Ligeledes hvis der er områder der generelt er meget fugtige, skal du også holde ekstra øje med dem.

Behandling med Uderens er samtidig langtidsvirkende, og beskytter mod nye angreb.

Efter rengøring og tørring er overfladen klar til at blive behandlet. Hvis du er inde ved det rå træ, skal du grunde med en grundingsolie, inden du maler med træbeskyttelsen.

 

TIPS:

Brug handsker når du arbejder med maling og rensemidler. Og hold børn og husdyr på afstand til materialerne er tørret op. Brug ALTID beskyttelsesbriller og egnet maske når du arbejder med tryksprøjte.

Tjek træets fugtindhold flere forskellige steder. Fugtindholdet for vinduer og døre må maksimalt være på 12% (dog ± 3%) og på øvrigt træværk 18%. Vær ekstra omhyggelig med at tjekke endetræ og vandrette overflader.

Blot til inspiration: en træsort som rødgran kan holde ca. 40-70 år ubeskyttet i fri luft (uden kontakt med jord), MEN kan holde i helt op til 900 år (!), hvis den til stadighed holdes tør.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: