Det er både dyrt og et stort arbejde at skifte fliserne i køkken og bad. I stedet for at udskifte uddaterede fliser så kan du vælge at male dem og få et både flot og holdbart resultat.

Der er visse steder der ikke egner sig til overmaling (brusenicher f.eks.), så tag en snak med farvehandleren i din nærmeste Colourplus butik inden du går i gang. Præcis som med alle andre malerprojekter så bliver resultatet flottest og mest holdbart med et grundigt forarbejde. Og især når du maler fliser er forarbejdet vigtigt.

 

Sådan maler du fliserne:

Start med en grundig rengøring. Først med Grundrens og herefter med eddikesyre fortyndet med vand (spørg farvehandleren efter det korrekte blandingsforhold).

Herefter starter du med at male en enkelt flise med en hæftegrunder for at lave en hæfteprøve (find gerne én der ikke er så synlig). Lad flisen tørre i 48 timer og test herefter vedhæftningen ved at sætte et stykke bred tape godt fast på overfladen og herefter rive det af i et hurtigt ryk.

Hvis grundmalingen sidder på tapen så er vedhæftningen ikke optimal og du bør derfor overveje at matslibe overfladen først og derefter forsøge igen. Hvis overfladen er ubeskadiget kan du roligt gå videre og male resten af fliserne med hæftegrunderen.

Nøjes med at male en lille gruppe fliser ad gangen. Mal først fugen med en pensel og mal herefter flisen over med en rulle til glatte overflader.

Lad grundmalingen tørre i 48 timer inden du maler over med færdigmalingen.

Nu er fliserne klar til maling. Mal med en hård emalje. Den kan du få i flere glansgrader og den kan naturligvis tones i et utal af farver.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: