Alle udendørs elementer af huset, lever en hård tilværelse. Heftig blæs, bagende sol, vand og til tider ekstreme frostgrader, tærer alle på dit hus udvendigt. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du hjælper dit hus godt på vej, ved at give det, den bedste beskyttelse, for at hindre og minimere nedbrydning. Forberedelserne er vigtige, for at opnå et både flot og holdbart resultat.

Inden malerarbejdet påbegyndes, skal facaden gennemgåes for revner, alge- og skimmelvækst, fugtskader/-problemer og andre skader der vil give problemer på et senere tidspunkt, hvis de ikke behandles.

 

TIPS:

Tag billeder af eventuelle problemområder, og tag billederne med ned i Colourplus butikken. Så er du sikker på kyndig vejledning, og dermed det bedste udgangspunkt for et godt og holdbart resultat.

 

Sådan maler du facaden

  • For at få det flotteste og mest holdbare resultat, er det naturligvis vigtigt at du bruger den rigtige maling - og den rigtige fremgangsmåde.
  • Stryg hånden hen over det eksisterende malinglag. Hvis det smitter af, skal facaden afvaskes grundigt. Kalkede facader skal renses for det tykke kalklag. Det gøres med et skrabejern eller en stålkardesk (en slags stålbørste).
  • Overfladen skal afrenses så den ikke er afsmittende, hvorefter der grundes med en Grunder til puds og beton.
  • Gå facaden igennem for revner og sprækker. Undersøg, om der eventuelt er skjulte skader, der hvor pudset sidder løst. Bank forsigtigt med en hammer. Hvor pudset er løst, vil det lyde hult. Krads revnerne rene og fjern det løse puds med en spartel.

 

Skrab løstsiddende maling af med et stålskrabejern

Skrub hele facaden med en stålkardesk og vaskfacaden af med grundrens. Så binder den nye maling bedre. Er facaden grøn af alger, vaskes først med Colour-uderens-Plus eller Bio Clean fra Colourplus.

Udfyld huller og revner med husfix. Brug først en murerske til udfyldningen. Når reparationerne har tørret ca. 1 time, udjævnes reparationerne med en våd, flad pensel og får derved reparationens struktur til at ligne den eksisterende overflade.

Når pudsreparationerne er hvidtørre (efter ca. 1 døgn - kan tage længere tid afhængig af lagtykkelse), afdækkes vinduespartiet med afdækningsplast og -tape. Afdæk også trapper og dørkarme. Pudsreparationerne grundes med   Grunder til Puds og Beton.

Herefter skal du male facaden med en facade maling. Colourplus har flere forskellige typer facademalinger, hvilken en der er den rigtige til dit hus, afhænger af dit udgangspunkt. Tag en snak med farvehandleren i Colourplus butikken om hvilken type der egner sig bedst til dit hus.

Start med at male rundt langs vinduerne, mod sokkel m.v. med en flad pensel. De store flader maler du med en langhåret rulle. Har facaden brug for to lag maling for at blive jævnt dækket, er det en god idé at fortynde facademalingen med 10% - 20% vand ved første påføring. Facaden skal tørre mindst 12 timer, inden du påfører maling anden gang.

Mal i tørvejr ved min. 5°C, helst over 15°C og ikke i direkte sol.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: