Havelåger, terassemøbler, potteskjulere og andre ting du har i dit uderum, skal vedligeholdes så de ikke ruster - og som en bonus, er de samtidig meget skønnere at kigge på.

Der er ingen der siger at alt udendørs skal være sort, grønt eller andre af de 'klassiske' udendørs farver. Hvis en pink havelåge gør dig i godt humør, hver gang du kigger på den - ja så kan det heldigvis sagtens lade sig gøre, at fremtrylle en flot, pink havelåge med lidt maling.

 

Sådan maler du det udendørs jern og metal

Forsøg så vidt muligt at afmontere håndtag, låsemekanismer og alle bevægelige dele, inden du går i gang med malerarbejdet. Det gør arbejdet langt nemmere - og du får et pænere resultat. Hvis du ikke kan tage låse o.lign. af, skal du sørge for at skærme godt af, så du undgår at låse og andre bevægelige dele bliver ødelagt af maling. Eventuelle reparationer skal gøres inden malerarbejdet går i gang. 

Afrens grundigt alle flader med en stålbørste. Vær omhyggelig med at komme ind i kringelkroge og hjørner. Børst grundigt, indtil du kan skimte det friske metal.

Herefter skal du sliber overfladen med sandpapir i korn 120. Afvask med Grundrens inden grundmaling. Så hæfter den efterfølgende behandling bedre.

Mal nu to gange med en Rustgrunder. Brug en rund eller oval pensel, og sørg for at den er lille nok til at kunne komme ind i alle kroge. Lad Rustgrunderen tørre i mindst 3 timer inden du maler 2. gang.

Efter du har grundmalet skal du slutbehandle med 2 lag Træ og Metal (halv- eller helblank). Hvis der er kommet løbere undervejs i malerarbejdet, fjernes disse ved at slibe med sandpapir. 

 

TIPS:

Jo tykkere lag du påfører, jo bedre beskyttes metallet nedenunder.

Colour plus

Ring eller skriv

:
:
: