Maling af fliser


Det er både dyrt og et stort arbejde at skifte fliserne i køkken og bad. I stedet for at udskifte uddaterede fliser, kan du vælge at male dem, og få et både flot og holdbart resultat.

Der er visse steder, der ikke egner sig til overmaling (brusenicher f.eks.), så tag en snak med farvehandleren i din nærmeste Colourplus butik, inden du går i gang. Præcis som med alle andre malerprojekter, bliver resultatet flottest og mest holdbart, med et grundigt forarbejde. Og især når du maler fliser, er forarbejdet vigtigt.

 

Sådan maler du fliserne:

Start med en grundig rengøring. Først med Grundrens, og herefter med eddikesyre fortyndet med vand (spørg farvehandleren efter det korrekte blandingsforhold).

Herefter starter du med at male en enkelt flise med en Isolergrunder, for at lave en hæfteprøve (find gerne én, der ikke er så synlig). Lad flisen tørre i 48 timer og test herefter vedhæftningen ved at sætte et stykke bred tape godt fast på overfladen, og herefter rive det af, i et hurtigt ryk.

Hvis grundmalingen sidder på tapen, er vedhæftningen ikke optimal, og du bør derfor overveje at matslibe overfladen først og derefter forsøge igen. Hvis overfladen er ubeskadiget kan du roligt gå videre og male resten af fliserne med grundmalingen.

Nøjes med at male en lille gruppe fliser ad gangen. Mal først fugen med en pensel og mal herefter flisen over, med en pensel eller en rulle til glatte overflader.

Lad grundmalingen tørre i 48 timer, inden du maler over med færdigmalingen.

Nu er fliserne klar til maling. Mal med Træ og Metal, den kan du få i en blank og en halvblank version, og den kan naturligvis tones i et utal af farver.

Colourplus Nykøbing F.

Skovalléen 48, 4800 Nykøbing F.

Tlf.: 54 85 14 85

Mail: nyk@colourplus.dk

Colourplus Nakskov

Højevej 30-32, 4900 Nakskov

Tlf.: 54 92 03 70

Mail: nakskov@colourplus.dk

Colourplus Vordingborg

Valdemarsgade 57, 4760 Vordingborg

Tlf.: 55 37 00 40

Mail: vordingborg@colourplus.dk


Colourplus Næstved

Vestergårdsvej 10, 4700 Næstved

Tlf.: 72 42 19 29

Mail: naestved@colourplus.dk

Colourplus Slagelse

Kinavej 12, 4200 Slagelse

Tlf.: 58 50 30 40

Mail: slagelse@colourplus.dk

Colourplus Ringsted

Køgevej 2-4, 4100 Ringsted

Tlf.: 57 61 31 21

Mail: ringsted@colourplus.dk

Top