Sådan maler du fabrikslakerede overflader


Det kan faktisk godt lade sig gøre at lakere køleskabe, gasfyr og lignende fabrikslakerede overflader. Det kræver dog et omhyggeligt forarbejde, for at resultatet bliver flot og holdbart.

 

Sådan gør du

Forberedelser: 

Al løstsiddende maling skal fjernes med en spartel og sandpapir. Vask overfladen grundigt med grundrens, og skyl efter med vand. Slib den oprindelige lakering med vådslibepapir til overfladen er ensartet mat. 

Vær omhyggelig med at fjerne slibestøvet. Ujævnheder kan spartles med metalspartelmasse og reparationerne slibes når de er tørre. Fjern igen slibestøvet med en fugtig svamp. Disse spartel-reparationer skal grundes med fortyndet maling, før du maler hele emnet.

 

Færdigmaling:

Brug en alkydmaling i den glans du ønsker. (Du kan godt anvende plastmaling – men da denne slags ”inventar” ofte står i rum, der er udsat for fugt, giver alkydmaling en mere modstandsdygtig overflade).

Sæt afdækningstape på alle gummilister og håndtag som ikke skal males.

Hvis det er muligt at flytte emnet udendørs (eller bygge en ”sprøjte-kasse” rundt om skabet), kan du overveje at sprøjtelakere overfladen. Du skal dog være opmærksom på at sprøjtestøvet fra malingen hvirvler rundt i rummet, så det kræver omhyggelig afdækning af alt andet i nærheden. 

Under arbejdet skal du også huske at beskytte mund og næse med en maske. Det er også en god idé at have gammelt arbejdstøj og gummmihandsker på! Sprøjtelakering sviner. 

Selvfølgelig sviner det mindre hvis du anvender en god, ny pensel eller en fin, korthåret malerulle.

Begynd med at male kanter og mal i et tyndt, ensartet lag. Frontpladerne males sidst.

 

TIPS: 

Hvis du har mulighed for at skille delene ad, giver det et flottere resultat, når emnet males og får lov at tørre i vandret stilling. Når malingen er tør påføres endnu et lag. Slidstyrken forøges ved male tynde lag, så hellere påføre 3 tynde lag end 2 fyldige!

Colourplus Nykøbing F.

Skovalléen 48, 4800 Nykøbing F.

Tlf.: 54 85 14 85

Mail: nyk@colourplus.dk

Colourplus Nakskov

Højevej 30-32, 4900 Nakskov

Tlf.: 54 92 03 70

Mail: nakskov@colourplus.dk

Colourplus Vordingborg

Valdemarsgade 57, 4760 Vordingborg

Tlf.: 55 37 00 40

Mail: vordingborg@colourplus.dk


Colourplus Næstved

Vestergårdsvej 10, 4700 Næstved

Tlf.: 72 42 19 29

Mail: naestved@colourplus.dk

Colourplus Slagelse

Kinavej 12, 4200 Slagelse

Tlf.: 58 50 30 40

Mail: slagelse@colourplus.dk

Colourplus Ringsted

Køgevej 2-4, 4100 Ringsted

Tlf.: 57 61 31 21

Mail: ringsted@colourplus.dk

Top